21 /juni

Veel belangstelling tijdens open winddag

De Open Winddag bij Windpark Treurenburg was een groot succes: zo’n 200 mensen kwamen op zaterdag 17 juni een kijkje nemen bij en in de Bossche windmolen. De vierde editie van de Open Winddag in ’s-Hertogenbosch werd georganiseerd door Raedthuys Pure Energie, Coöperatie BWW, EC073 en Buurkracht.

Het evenement trok verschillende bezoekers: mensen die dichtbij de windmolen wonen, of juist verder weg, aan de andere kant van de stad. Mensen die voor windenergie zijn of tegen. Mensen die zich nooit hadden verdiept in de techniek van een windmolen en mensen die de techniek juist heel interessant vinden. Het publiek was de hele dag erg divers en dat leverde leuke gesprekken op.

Windpark De Rietvelden

Ook was er de mogelijkheid om informatie te krijgen over het nieuw te realiseren Windpark De Rietvelden. Leden van de coöperatieve vereniging Bossche Windmolen West vertelden geïnteresseerden alles over de coöperatieve windmolen die op De Rietvelden gerealiseerd gaat worden: een windmolen voor en door ongeveer 2.800 huishoudens en kleine bedrijven uit de directe omgeving van Windpark De Rietvelden. Een flink aantal mensen wil op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en schreef zich in voor de nieuwsbrief van Coöperatie BWW.

Coöperatieve windmolen

Deskundigen van Raedthuys Pure Energie waren aanwezig om vragen over de vier geplande windmolens te beantwoorden. Op een beeldscherm waren met Google Streetview de molens vanuit heel ’s-Hertogenbosch te bekijken. De meeste geïnteresseerden komen dagelijks in contact met de windmolen die er nu staat. Het leuke is dat veel van deze mensen aangaven dat ze eigenlijk helemaal geen last hadden van de windmolen. Sterker nog: ze juichen de bouw van het nieuwe ‘Windpark de Rietvelden’ zelfs toe! Daarnaast was Energie Coöperatie 073 present met informatie over de energietransitie in ’s-Hertogenbosch. En Buurkracht vertelde over de mogelijkheden om met je eigen buurt samen energie te besparen.Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen prospectusplicht voor deze activiteit. AFM