Nieuws

14 /maart

BESCHIKKING SDE+ 2018

Inmiddels heeft Coöperatie BWW voor de subsidieregeling SDE+ 2018 ontvangen. Dat betekent dat we van het Rijk gedurende 15 jaar het verschil tussen de marktprijs en de kostprijs van onze Bossche windenergie vergoed krijgen. Oftewel een prijsgarantie van € 0,073 per coöperatief geproduceerde kWh stroom.

Lees verder
22 /december

Beroep tegen ontheffing Wet natuurbescherming niet-ontvankelijk

Het beroep tegen de verleende ontheffing Wet natuurbescherming voor Windpark De Rietvelden is niet-ontvankelijk. Dat heeft de rechtbank Oost-Brabant geoordeeld in haar uitspraak van 21 december 2018. Hierdoor is het beroep verder niet inhoudelijk behandeld.

Lees verder
11 /december

Bossche Windmolen West gaat draaien voor alle Bosschenaren

Maar liefst 160 leden van de in totaal 650 leden woonden maandagavond 10 december de 4e algemene ledenvergadering van coöperatie BWW bij in de Verkadefabriek.

Lees verder
14 /november

'Groener wordt het niet!'

Ik ben Laura Quist (38) en ik woon sinds 2010 in ’s-Hertogenbosch. Voorlopig ben ik nog niet van plan om weg te gaan, want sinds april 2017 bezit ik een prachtig huisje in Oud Orthen. Ik heb reeds uitzicht op windturbine Treurenburg en een paar extra windturbines heet ik graag welkom. Zeker de Bossche Windmolen West: het idee dat ik ‘mijn’ schone energieleverancier dagelijks met eigen ogen aan het werk kan zien, spreekt me enorm aan. 

Lees verder
3 /oktober

De tijd is rijp voor vergroening!

Wyp de Jong sloeg als econoom aan het rekenen en kwam al snel tot de conclusie dat het financieel de moeite waard is om mee te doen. Als lid van de Werkgroep Marketingcampagne 2.0 helpt Wyp nieuwe leden te werven.

Lees verder
7 /september

Bossche Windmolen Delen óf zonnepanelen?

Milko van Wegberg, mede-oprichter van coöperatie BWW, vertelt in de Peperpraat meer over de voordelen van Bossche Windmolen Delen ten opzichte van zonnepanelen.

Lees verder
28 /augustus

Doorbuffelen voor de Bossche burgerturbine

Voorzitter Joep Mol en actief lid Jack Burg vertellen in het burgerrapport over het Klimaatakkoord meer over het 'doorbuffelen voor de Bossche burgerturbine.'

Lees verder
28 /augustus

Doe mee met je VvE

Ook VvE's in de postcoderoos kunnen deelnemen aan de Bossche Windmolen West. Berry Timmers, bestuurslid van de VvE Mariënburg PA, vertelt waarom zijn VvE lid is geworden.

Lees verder
23 /juni

Groen Lintje voor Joep Mol

Onze voorzitter Joep Mol is de winnaar van het Groen Lintje 2018. Hij kreeg het lintje opgespeld door wethouder Ufuk Kâhya van Groen Links 's-Hertogenbosch. Joep werd in het ..

Lees verder
14 /juni

ALV 19 juni met keynote lezing door Nationale Energiecommissaris

De Nationale Energiecommissaris Ruud Koornstra komt tijdens onze ALV op dinsdag 19 juni een korte keynote lezing geven. Hij gaat in op de vraag wat de rol van een burgerinitiatief zoals ..

Lees verder
28 /mei

Wind mee met BWW!

BWW geeft je energie! Met 16 deelnemers aan de Vestingloop hebben we - ondanks de hitte - een mooie sportieve prestatie neergezet op alle afstanden: 1 KM Kidsrun, 5 KM, 10 KM en 15 KM. Met veel dank ..

Lees verder
15 /mei

De BWW-InloopVierdaagse!

Ter ondersteuning van de ledenwerving organiseren we een reeks van vier inloopavonden: De BWW-InloopVierdaagse!   Maandag 28 mei - SCC Helftheuvel, Helftheuvelpassage 115, 19.30-21.30 ..

Lees verder
13 /mei

Algemene Ledenvergadering op 19 juni

De volgende ALV is - zoals eerder in de ledenbrief vermeld - verplaatst van 15 mei naar dinsdag 19 juni. Binnenkort kun je je hiervoor aanmelden. Het tijdstip en de locatie volgen nog via de website ..

Lees verder
1 /mei

Ik ben er vanaf het begin bij!

Ik ben Caro Reisinger, 52 jaar en heb een huurwoning van Zayaz aan de rand van het centrum. 6 BWD’s zijn de mijne. Dat vond ik, als aanvang, genoeg.    Naast het milieu is voor ..

Lees verder
30 /april

Loop mee met BWW!

Coöperatie BWW neemt deel aan de Vestingloop op zondag 27 mei en wil massaal zichtbaar zijn. Loop je met ons mee? Je schrijft je zelf in als deelnemer via deze link en je loopt in je eigen tempo ..

Lees verder
18 /april

HOGER BEROEP RAAD VAN STATE

Eerder berichtten we over de uitspraak van de rechtbank Oost-Brabant aangaande de beroepen die waren ingediend tegen de omgevingsvergunning voor Windpark De Rietvelden, waar onze coöperatieve ..

Lees verder
11 /april

Windmolen is een constante reminder om bewust om te gaan met onze energie

Karien van Rijst en haar man Frank uit Orthen zijn uiterst duurzaam bezig: ze telen biologische bloemen, eten biologisch en vliegen niet uit principe. Door deel te nemen aan de Bossche Windmolen West ..

Lees verder
4 /april

‘Ik kan straks gewoon zeggen: ‘Die windmolen is van ons!’'

‘Wereldreizigers, levensgenieters en milieubewuste types, wij zijn Hilde Ploegmakers en Mark Molendijk. Wij zijn 37 en 33 jaar oud en wonen bijna op Hinthamereinde, nog net in de wijk ..

Lees verder
27 /maart

‘Ik verwacht dat coöperatie BWW navolging gaat krijgen in de rest van het land.’

    Erik-Jan Kamerbeek is een actieve Bosschenaar; hij is vrijwilliger voor Theaterfestival Boulevard en zeer betrokken bij de Graafse Akker & de lokale politiek. Erik-Jan ..

Lees verder
26 /maart

De nieuwe gemeenteraad van ’s-Hertogenbosch is groener en lokaler dan ooit

De gemeenteraadsverkiezingen zijn achter de rug. De opkomst was groot en de nieuwe gemeenteraad van ’s-Hertogenbosch is groener en lokaler dan ooit. Dit is een ideale politieke situatie om de ..

Lees verder
23 /maart

‘BWW: een mooie en eenvoudige manier om als lokale ondernemer je stad te verduurzamen’

Tjerk Duursma, eigenaar van de Copyshop Den Bosch: ‘Tijdens de oprichting van Copyshop Den Bosch in 1987 waren wij er al van overtuigd dat duurzaam ondernemen de toekomst had én dat ..

Lees verder
7 /maart

UITSPRAAK RECHTBANK WINDPARK DE RIETVELDEN

Afgelopen maandag heeft de rechtbank Oost-Brabant uitspraak gedaan in het beroep tegen de vergunning voor vier windmolens op Windpark De Rietvelden. De omgevingsvergunning werd in september 2017 ..

Lees verder
5 /maart

Alles voor een energieneutraal huis!

‘Mijn lidmaatschap van de coöperatie komt voort uit mijn belangstelling om ons huis in de binnenstad energieneutraal te maken.Bij de verbouwing van ons huis in 2000 hebben wij alles goed ..

Lees verder
28 /februari

Op naar de 1.200 leden!

Zo'n 30 bevlogen leden maakten tijdens de actieve ledenbijeenkomst in café Bar le Duc op maandagavond plannen om het ledental te verdubbelen naar 1.200, vóór de volgende ALV op 15 mei.De ..

Lees verder
6 /februari

Groene zichtbaarheid dankzij Shortcut Fietskoeriers

Vanaf vandaag kun je Hanno Maas en zijn collega's van Shortcut Fietskoeriers spotten met onze poster in hun rugzak. Fijn dat een ander duurzaam initiatief ons op deze manier steunt! Heb je ook een ..

Lees verder
30 /januari

Ruim 1,1 miljoen euro voor de Bossche Windmolen West

Na een bevlogen Algemene Ledenvergadering met 150 aanwezigen afgelopen maandag 29 januari in de Clubzaal van de Verkadefabriek, staat de teller van de coöperatie BWW inmiddels op 520 ruim leden. Er ..

Lees verder
23 /januari

Behandeling 7 beroepschriften door de rechtbank

Vandaag zijn in de Rechtbank Oost Brabant de zeven beroepschriften behandeld die zijn ingediend tegen de omgevingsvergunning voor Windpark De Rietvelden. Deze vergunning voor de vier windmolens werd ..

Lees verder
23 /januari

'Ik wek samen met buurtgenoten schone energie op'

'Ik ben Ufuk Kâhya. Mijn leven probeer ik zo duurzaam mogelijk in te richten. Mijn appartement in Boschveld heeft energielabel A, al mijn witgoed en elektrische apparaten hebben een zuinig ..

Lees verder
19 /januari

'Het collectieve karakter spreekt ons aan'

'In ons prachtige jaren 30-huis in de Muntel hebben we de afgelopen jaren al diverse energiebesparende maatregelen genomen. We hebben vloer- en spouwmuurisolatie aangebracht en verschillende ..

Lees verder
18 /januari

Algemene Ledenvergadering op 29 januari

Op 29 januari vindt onze tweede Algemene Ledenvergadering plaats in de Verkadefabriek. Ben je lid en heb je nog geen uitnodiging en agenda ontvangen? Stuur dan een mailtje naar ..

Lees verder
9 /januari

'We gebruiken straks energie die lokaal en duurzaam is opgewekt. Daar gaat het ons om!'

'Wij zijn René (32) en Anouk (30) en we wonen al enkele jaren in de prachtige wijk Boschveld. Ons nieuwe huis ..

Lees verder
8 /januari

'We willen onze kinderen bewust maken van het gebruik van de aarde'

Marjon Zijlstra en haar man Jay Rijnen doen mee met de Bossche Windmolen West. 'Ik vind het geweldig dat we mee kunnen doen aan zo’n mooi lokaal initiatief als de Bossche Windmolen West. Ons ..

Lees verder
4 /januari

'Duurzaam wonen in ons appartement met Bossche Windmolen Delen'

'Wij wonen sinds mei 2016 in een appartement vlakbij De Helftheuvel. In ons vorige huis hadden we al ideeën om iets met zonnepanelen te gaan doen. Maar op een appartement is dat wat ..

Lees verder
3 /januari

'Goed voor het klimaat, onze kinderen en onze portemonnee'

‘Mijn naam is Jan Nelissen. Ik woon samen met mijn vrouw Els in het steegje Achter de Kan, aan de Vughterstraat. We hebben alles gedaan om ons huis te isoleren en milieuvriendelijk te maken: ..

Lees verder
1 /januari

Een duurzaam 2018 gewenst!

Wij wensen iedereen een duurzaam 2018! Samen maken we dit jaar onze stad een stukje groener. De komende weken laten we onze kersverse leden aan het woord. Als eerste de groene voornemens van Sander en ..

Lees verder
24 /december

Groene feestdagen!

We zien ernaar uit om in 2018 met zijn allen onze mooie stad een stukje groener te maken! Laten we tijdens kerstdiner en nieuwjaarsfeest ieder een aantal buren, vrienden of familieleden over de ..

Lees verder
23 /december

Goede voornemens? Kom naar onze inloopavonden en schrijf je in!

Coöperatie BWW organiseert in januari een viertal inloopavonden om Bossche burgers, verenigingen en bedrijven met een kleinverbruikaansluiting te informeren over deelname aan de Bossche Windmolen ..

Lees verder
13 /december

Inschrijving verlengd tot 29 januari

Gisteravond vond in de Clubzaal van de Verkadefabriek de eerste Algemene Ledenvergadering van de Coöperatie BWW plaats. Er waren 110 leden aanwezig bij de bekendmaking van de tussenstand van de ..

Lees verder
1 /december

Reactie op ingezonden brief Brabants Dagblad 01-12-2017

In reactie op het ingezonden artikel ‘Weerwoord uit Engelen’ van Joke Beekers, vandaag in het Brabants Dagblad het volgende. De coöperatie BWW heeft leden uit alle gebieden in de postcoderoos, ..

Lees verder
30 /november

Inspirerende Avond van de Bossche Wind

In het Bestuurscentrum vond woensdagavond de Avond van de Bossche Wind plaats. Bezoekers leerden onder meer over de geschiedenis van windenergie. Wist je dat de eerste windmolens al in China ..

Lees verder
28 /november

12/12 Algemene Ledenvergadering

Een feestelijk moment voor onze coöperatie: op 12 december vindt onze eerste Algemene Ledenvergadering plaats in de Verkadefabriek (Boschdijkstraat 45). We zijn er trots op dat al veel Bosschenaren ..

Lees verder
23 /november

29/11 Avond van de Bossche Wind

Wat is coöperatieve windenergie? Waarom zijn er windmolens op zee én op land nodig? En hoe werkt een windmolen eigenlijk?  Coöperatie Bossche Windmolen West nodigt je van harte ..

Lees verder
17 /november

DWALEND DOOR DEN BOSCH

Deze week hadden we Nol Roos en zijn cameraman Adrie op de koffie. Voorzitter Joep Mol legt aan Nol uit waarom het produceren van lokale windenergie belangrijk is en hoe je kan deelnemen aan de ..

Lees verder
10 /november

Artikel in het Stadsblad

Nog tot 12 december hebben Bossche huishoudens en kleine bedrijven de tijd om mede-eigenaar te worden van de Bossche Windmolen West. Hiermee kunnen zij zo'n 40 % op hun stroomrekening besparen. ..

Lees verder
3 /november

SAMEN BOUWEN AAN EEN BOSSCHE WINDMOLEN!

Nog tot 12 december hebben Bossche huishoudens en kleine bedrijven de tijd om mede-eigenaar te worden van de Bossche Windmolen West. De komende weken zijn we dan ook flink op pad om nieuwe leden te ..

Lees verder
31 /oktober

De Muntel, Vliert en Orthenpoort lopen warm voor lokale windenergie

Onze inloopavond in Wijkgebouw de Slinger is drukbezocht door wijkbewoners uit de Muntel, Vliert en Orthenpoort. Naast dat mensen lid zijn geworden en zich hebben ingeschreven voor Bossche Windmolen ..

Lees verder
27 /oktober

Inloopavond Wijkgebouw De Slinger

Als bewoner of klein bedrijf/vereniging uit o.a. De Muntel, De Vliert en Orthenpoort kun je tot 1 december profiteren van een uniek aanbod: zo'n 40% korting op je stroomrekening! Meer weten? Kom op ..

Lees verder
24 /oktober

Volop belangstelling tijdens inloopavond voor bedrijven

Onze inloopavond in het H.O.C. trok de belangstelling van veel verschillende ondernemers uit de postcoderoos: van een verhuisbedrijf en jurist tot fotograaf en haptonoom. Ook de vragen waren zeer ..

Lees verder
24 /oktober

Partner Raedthuys Pure Energie uitgeroepen tot groenste energieleverancier

Onze partner Raedthuys Pure Energie is door De Consumentenbond voor het 5e jaar op rij uitgeroepen tot groenste energieleverancier van Nederland. Mocht je meer stroom afnemen dan het aantal BWD's je ..

Lees verder
23 /oktober

Artikel op Klimaatpagina Gemeente 's-Hertogenbosch

De gemeente 's-Hertogenbosch ons initiatief. Ze besteedt deze week op haar Klimaatpagina in de Bossche Omroep aandacht aan ons duurzame initiatief. Lees het artikel hier. 

Lees verder
16 /oktober

Artikel in De Bossche Omroep

Dat er iets moet gebeuren, daar is Patrick Kloth zeker van. Fossiele brandstoffen raken op en we hebben in deze tijd van mobiele telefoons en laptops juist meer energie nodig. Toen hij dan ook hoorde ..

Lees verder
16 /oktober

Inloopavond voor bedrijven

Als ondernemer met een kleinverbruik aansluiting (maximaal 3 x 80 A) uit de omgeving van het nieuwe Windpark De Rietvelden in ’s-Hertogenbosch kun je deelnemen aan de Bossche Windmolen West. Je ..

Lees verder
11 /oktober

Veel belangstelling tijdens inloopavond coöperatie BWW

Hoeveel levert een Bosch Windmolen Deel mij nu uiteindelijk op? Wat gebeurt er met mijn BWD als ik ga verhuizen buiten de postcoderoos? En wat is er uiteindelijk te zien van de Bossche Windmolen West? ..

Lees verder
9 /oktober

Leden(wervers) gezocht!

Wil jij meehelpen om zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren voor lokale windenergie? Bijvoorbeeld door onze stand te bemannen tijdens de biologische markt of een informatieavond te helpen opzetten. ..

Lees verder
9 /oktober

INLOOPAVOND COÖPERATIE BWW

Op dinsdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, houdt de Coöperatieve Vereniging Bossche Windmolen West van 19.00 tot 22.00 uur een inloopavond in BBS Boschveld. Tijdens de inloopavond word je ..

Lees verder
2 /oktober

Gemeente 's-Hertogenbosch verleent omgevingsvergunning

Goed nieuws! De gemeente ’s-Hertogenbosch heeft besloten de omgevingsvergunning voor Windpark De Rietvelden te verlenen: een belangrijke stap voor de ontwikkeling van het windpark. Terugblik en ..

Lees verder
26 /september

BUURTFEEST BOSCHVELD EN BEWONERSBRUNCH PALEISKWARTIER

Maximaal 3.000 huishoudens, verenigingen en kleine bedrijven uit de directe omgeving van Windpark De Rietvelden kunnen deelnemen aan de Bossche Windmolen West. Zo ook de bewoners van Boschveld en ..

Lees verder
19 /september

BEWONERSAVOND PALEISKWARTIER

Coöperatie BWW heeft op 19 september een presentatie gegevens tijdens de bewonersavond van het Paleiskwartier. Arno Uijlenhoet, bestuurslid van Coöperatie BWW, gaf uitleg over de Bossche Windmolen ..

Lees verder
18 /september

COÖPERATIE BWW TE GAST BIJ MiNC-CAFÉ

Coöperatie BWW was maandagavond 18 september te gast tijdens het 41e MiNC-café in de Verkadefabriek. Het thema ‘Bouwen, Bewegen en Investeren in een duurzame toekomst’ stond deze avond ..

Lees verder
7 /september

Start verkoop in het Brabants Dagblad

Het Brabants Dagblad heeft aandacht besteed aan de start van de verkoop van de Bossche Windmolen Delen. Verslaggever Peter de Bruijn interviewde Joep Mol, voorzitter van coöperatie BWW, en eerste ..

Lees verder
5 /september

VERKOOP BOSSCHE WINDMOLEN DELEN VAN START

Goed nieuws! De verkoop van de Bossche Windmolen Delen (BWD’s) is van start gegaan. De Bossche Windmolen West is het eerste project in Nederland, waarbij een windturbine via de regeling Verlaagd ..

Lees verder
1 /september

Nieuwe website en huisstijl

Wellicht heb je het al gezien? De Coöperatieve Vereniging BWW heeft een nieuw jasje. We hebben een geheel vernieuwde website, op basis van onze nieuwe, frisse huisstijl. Zo zetten we de aftrap van ..

Lees verder
21 /juni

Veel belangstelling tijdens open winddag

De Open Winddag bij Windpark Treurenburg was een groot succes: zo’n 200 mensen kwamen op zaterdag 17 juni een kijkje nemen bij en in de Bossche windmolen. De vierde editie van de Open Winddag in ..

Lees verder
Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen prospectusplicht voor deze activiteit. AFM