3 /januari

'Goed voor het klimaat, onze kinderen en onze portemonnee'

‘Mijn naam is Jan Nelissen. Ik woon samen met mijn vrouw Els in het steegje Achter de Kan, aan de Vughterstraat. We hebben alles gedaan om ons huis te isoleren en milieuvriendelijk te maken: dubbel glas, spouwmuurisolatie, ledlampen, spaardouches etc. We wilden ook graag zonnepanelen op ons dak, maar door drie grote monumentale kastanjebomen in onze tuin, krijgen we hier te weinig zon.

Toen ik een half jaar geleden hoorde van de Bossche Windmolen West, heb ik me meteen aangemeld als belangstellende. Ik heb voldoende winddelen gekocht om ons elektriciteitsverbruik te dekken. Als je je jaarverbruik weet, kun je dat heel makkelijk berekenen op de website van de Bossche Windmolen. Naast dat het goed is voor het milieu, is het ook een heel goede investering.

Ik vind het geweldig dat een aantal mensen afgelopen jaren tijd en energie hebben gestoken in de oprichting van de Bossche Windmolen West. Het is een gecompliceerde zaak, zowel juridisch, fiscaal als economisch. Ik waardeer dat zeer. Daarom heb ik me ook beschikbaar gesteld om voor de Bossche Windmolen wat hand- en spandiensten te verrichten. Ik hoop van harte dat het zal lukken om de eerste (landelijke) windmolen coöperatie te bouwen. Goed voor het klimaat, onze kinderen en onze eigen portemonnee!’