4 /april

‘Ik kan straks gewoon zeggen: ‘Die windmolen is van ons!’'

‘Wereldreizigers, levensgenieters en milieubewuste types, wij zijn Hilde Ploegmakers en Mark Molendijk. Wij zijn 37 en 33 jaar oud en wonen bijna op Hinthamereinde, nog net in de wijk Binnenstad.

Vorig jaar november ben ik (Hilde) naar een informatie-avond bij ons in de buurt geweest. Het enthousiasme en de gedrevenheid van de oprichters van de coöperatie BWW waren mooi om te zien. Het idee om een stukje windmolen te 'hebben’ vind ik echt te gek! Ik kan straks gewoon zeggen: ‘Die windmolen is van ons!’. Dus ’s avonds heb ik even overlegd met mijn man en hebben we samen 5 Bossche Windmolen Delen aangeschaft. In juni verhuizen we naar een appartementje op het Hinthamereinde. Helaas waren er geen meerwerk opties om de woning te verduurzamen. Door het kopen van de 5 windmolen wordt de woning toch iets duurzamer.

Een aantal jaren geleden waren we op de fiets in Zeeland. Aangekomen op een camping werden we door de terreinmeester naar het tentenveldje gebracht. Op het tentenveld aangekomen wees hij ons op het plateau dat er stond, vanaf daar had je goed uitzicht over een groot veld met zonnepanelen. Het enthousiasme van die beste man, dat was zo mooi! Hij was oprecht heel trots dat zijn dorp dit voor elkaar had gekregen, samen hadden ze een heel zonnepanelenveld uit de grond gestampt. Dat enthousiasme willen wij straks ook hebben!

Ik heb een bouwkundige achtergrond en een gezonde dosis interesse in duurzaam bouwen. Graag bekijk ik het duurzaam bouwen met een wijde blik. Naast dat het goed is voor het milieu, wil ik ook graag zien dat het iets oplevert: comfort, financieel of uitstraling. We leven wel milieubewust, maar het kan altijd beter. Ik vind wel dat als het een kleine moeite is, je het zeker moet doen.

De 5 Bossche Windmolen Delen hebben wij dan ook gekocht, omdat wij de trots van de terreinmeester wil voelen. Het is een kleine moeite is om iets goeds te doen voor het milieu en is daarnaast financieel interessant!’