2 /juni

Eerste onderdelen windmolen op bouwplaats aangekomen.

Vanochtend vroeg is op de bouwplaats van onze coöperatieve windmolen aan de Graaf van Solmsweg in ’s-Hertogenbosch het eerste transport van Nordex gearriveerd: de zogenaamde drive train. Dit is de as van de windmolen inclusief ‘versnellingsbak’ en ‘generator’; het tien meter lange element weegt ruim 60 ton.  

De komende dagen worden de gondel (het huis), de hub (de neus) en de onderste twee delen van de mast aangevoerd. Volgende week worden de onderste twee mastdelen met een kleine kraan in elkaar gezet. Vervolgens wordt de 140 meter hoge kraan in delen aangevoerd en opgebouwd.

Als de weersomstandigheden gunstig zijn (helder weer, weinig wind) worden vanaf 14 juni de bovenste torendelen en de bladen (wieken) aangevoerd en wordt de windmolen in een paar dagen in elkaar gezet. Dat zal 's nachts gebeuren om overlast voor de omgeving te voorkomen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Windpark De Rietvelden voor nauwgezette berichtgeving over de planning van de bouw van de vier windmolens. Met op deze website en via onze BWW-nieuwsbrief zullen we verslag blijven doen van de bouw.

De werkzaamheden zijn zichtbaar vanaf de Graaf van Solmsweg. Houd veilige afstand: tot de bouwwerkzaamheden en tot elkaar. Toegang tot het bouwterrein is om veiligheidsredenen ten strengste verboden.

Meer informatie: www.windparkderietvelden.nl