28 /augustus

Doe mee met je VvE

Ook VvE's kunnen deelnemen aan de Bossche Windmolen West. Berry Timmers, bestuurslid van de VvE Mariënburg PA, vertelt waarom zijn VvE lid is geworden.

 

‘De VvE Mariënburg PA is gevestigd in het voormalige Mariënburg klooster aan de Sint Janssingel. In deze voormalige kloosterschool zijn 23 appartementen gevestigd. Wij, de bewoners zijn al een aantal jaren bezig om het gebouw energiezuinig te maken. Zo is het pand een aantal jaren geleden voorzien van ledverlichting in alle openbare ruimtes. Als VvE willen we nog een aantal stappen zetten. Ruim een jaar geleden hebben we gekeken naar de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen op het dak. Gezien de bouwkundige status van het gebouw bleek dat niet haalbaar. Het dak van ons historisch pand is opgetrokken uit houten spanten, die de last van de panelen niet kan dragen. Via een deur aan deur verspreide brochure kwamen we in contact met de Coöperatieve vereniging Bossche Windmolen West. Als bestuur wilden we hier graag aan deelnemen. Dit hebben we uiteraard voorgelegd aan de bewoners, want zij moeten per slot van rekening instemmen met het voorstel. Na een presentatie door leden van de coöperatie BWW en een interactieve vraag en antwoord sessie tijdens de jaarlijks ledenvergadering, werd besloten dat we meegaan doen aan het project met 28 Bossche Windmolen Delen! Zo verduurzamen wij ons gebouw én hebben we een lagere energierekening.’

 

Wil je ook lid worden met jouw VvE en wil je meer informatie of tips? Neem dan contact op met Wilma van de Poll (werkgroep Ledenwerving): wilma@bosschewindmolenwest.nl.