31 /augustus

Coöperatieve windmolen klaar voor opwek eerste groene kWh's

Na de opbouw van onze coöperatieve windmolen aan de Graaf van Solmsweg, zijn in juli de windmolens van duurzaam energiebedrijf Pure Energie in elkaar gezet. De vier 120 meter hoge Nordex N117/3600 windmolens op Windpark De Rietvelden veranderen de skyline van Den Bosch. Deze windmolens zijn een belangrijke stap op weg naar een klimaat neutrale stad en zijn van groot belang in de strijd tegen klimaatverandering. Dat mag gezien worden. 

De afgelopen twee maanden is onze windmolen technisch afgebouwd. Alle installaties zijn ingebouwd, aangesloten en gecontroleerd. Het systeem dat de windmolen aanstuurt is geïnstalleerd en getest. Er zijn een ijsdetectiesysteem, een slagschaduwmeter en obstakelverlichting aangebracht. Het inkoopstation dat naast de windmolen staat is opgeleverd. De kabels tussen elektriciteitsnetwerk, inkoopstation en turbine zijn aangesloten.
Komende week zal het team specialisten van Nordex dat over de hele wereld nieuwe windmolens controleert en oplevert een aantal belangrijke tests en controles uitvoeren. Daarna zal de molen tien dagen proefdraaien en de eerste duurzame kilowatturen (kWh’s) opwekken. Wanneer deze testfase zonder problemen wordt doorlopen zal de windmolen aan de coöperatie worden overgedragen.