6 /juli

Bouw coöperatieve windmolen afgerond - VIDEOVERSLAG

Onze coöperatieve windmolen staat alweer twee weken fier overeind. In slechts vijf dagen tijd werd de windmolen aan de Graaf van Solmsweg opgebouwd. De Nordex N117/3600 heeft een mast van 120 meter hoog en bladen van 58 meter lang. Het bouwterrein is opgeruimd, er worden voorbereidingen getroffen voor het aanleggen van de kabels naar het inkoopstation en voor de herinrichting van het terrein. Vervolgens start een periode van afmonteren en testen.

We zijn als coöperatie BWW eigenaar van deze windmolen. Met onze vijfhonderdveertig leden gaan we begin september samen onze eigen écht groene energie opwekken! We dragen als burgerinitiatief zo flink bij aan een klimaat neutraal 's-Hertogenbosch.

Kijk hier het VIDEOVERSLAG dat coöperatiegenoot Gerard Willemsen maakte van het spectaculaire hijs- en montagewerk twee weken geleden.
Ondertussen zijn twee van de overige drie windmolens, eigendom van duurzaam energiebedrijf Pure Energie, opgebouwd. Deze week wordt gestart met de bouw van de vierde windmolen op Windpark De Rietvelden