1 /november

553 Bosschenaren wekken samen hun eigen ├ęcht groene stroom op

Op 31 oktober sloot de inschrijving voor nieuwe leden van coöperatieve vereniging Bossche Windmolen West. In totaal hebben 553 Bossche burgers, verenigingen en bedrijven ingeschreven op gezamenlijk 8084 Bossche Windmolen Delen. Dit is ruim voldoende om de coöperatieve windmolen op Windpark De Rietvelden (Graaf van Solmsweg) te financieren. Joep Mol, voorzitter van Coöperatie BWW, is tevreden met het resultaat: ‘Met 553 leden zijn we een van de grootste energiecoöperaties in Nederland. Ons burgerinitiatief gaat met de coöperatieve windmolen een grote stap maken in de verduurzaming van ‘s-Hertogenbosch.’

De leden bepalen 18 november tijdens de zevende algemene ledenvergadering de precieze prijs van de BWD’s. Een Bosch Windmolen Deel ter waarde van 250 kWh coöperatief geproduceerde windenergie zal maximaal € 100 kosten. De betaling van de BWD’s door de leden vindt naar verwachting begin 2020 plaats. Daarna kan de overeenkomst met een bank worden afgesloten, wordt de aansluiting op het netwerk voorbereid en gaat de windmolen in bestelling.

Naar verwachting zal de coöperatieve windmolen medio 2021 gaan draaien. De leden van coöperatie BWW wekken vanaf dat moment minstens 15 jaar samen hun eigen, écht groene Bossche windenergie op. De coöperatie neemt deel aan het gebiedsfonds dat voor Windpark De Rietvelden volgens NWEA-norm wordt ingericht. Daarnaast creëert coöperatie BWW maatschappelijke meerwaarde door de oprichting van een educatief fonds en een fonds voor nieuwe duurzame projecten in ’s-Hertogenbosch.