14 /juni

24 JUNI INLOOPAVOND IN DE SLINGER

Vanaf 6 juli kunnen álle Bosschenaren met een kleinverbruik-aansluiting lid worden van coöperatie BWW. Om leden en geïnteresseerden te informeren over de nieuwe propositie wordt op maandag 24 juni van 19.30-21.30 uur een inloopavond in Wijkgebouw De Slinger georganiseerd.

De vernieuwde Bossche Windmolen Delen zijn gestructureerd op basis van de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+). De opbrengst van de coöperatieve windmolen wordt verdeeld onder de leden van de coöperatie middels energy credits: een korting op de jaarlijkse energierekening. De coöperatief opgewekte stroom wordt via het normale netwerk door een gezamenlijke leverancier geleverd. Leden krijgen een fikse BWW-ledenkorting. Met deze ledenkorting en de energy credits worden de kosten van Bossche Windmolen Delen binnen circa 8 jaar terugverdiend. De leden van coöperatie BWW besparen dus flink op hun energierekening en ontvangen gedurende 15 jaar écht groene en lokale energie van hun eigen windmolen.

De kostprijs van een vernieuwd Bosch Windmolen Deel (BWD) is flink omlaaggegaan: van € 190 naar een bedrag tussen € 100 en € 50. Daarnaast is de jaarlijkse onderhoudsbijdrage geschrapt. De uiteindelijke kostprijs van een BWD is afhankelijk van het aantal verkochte BWD’s op 31 oktober. Bij het huidige aantal leden ligt de prijs op € 100 per BWD; hoe meer leden, hoe goedkoper een BWD: tot € 50 per BWD bij de verkoop van het maximumaantal van 16.000 BWD’s. Tussen 6 juli en 31 oktober 2019 kunnen alle Bossche huishoudens, verenigingen en bedrijven lid worden van coöperatie BWW. Na die periode – of zodra de BWD’s zijn uitverkocht – weten we wat een Bosch Windmolen Deel gaat kosten.

De inloopavond is vrij toegankelijk tussen 19.30 en 21.30 uur. Aanmelden is niet nodig.

INLOOPAVOND COÖPERATIE BWW:

Maandag 24 juni, 19.30-21.30 uur

Wijkgebouw De Slinger

Jan Schöfferlaan 3,’s-Hertogenbosch

HEROPENING INSCHRIJVING BOSSCHE WINDMOLEN DELEN:

Zaterdag 6 juli